School Blog

From the Principal

Rektorsbrev januari/februari

Hej alla fantastiska elever, föräldrar och vårdnadshavare

Nu har en ny termin börjat på riktigt men både prov, förberedelser inför Eurovision, planering inför skolavslutning samt massor med mer spännande saker. Jag hoppas att ni alla fått informationen gällande våra utvecklingssamtal vecka 8 på torsdagen och fredagen.

Jag vill börja med att uppdatera er gällande personal. På grund av familjeskäl så har tyvärr Ms McCarten slutat hos oss, men vi håller kontakten och hoppas på att hon kan åter ansluta till oss i augusti. I hennes ställe kommer inte bara en utan två personer att ansluta till oss. Jag kan tyvärr inte nämna namn på den ena ännu då hon skall fundera under helgen (men jag håller alla tummar jag kan). Jag kan i alla fall nämna Mr Samuel Olsen. Han kommer att vara ett fint tillskott både i Junior Club men även i teamet med specialpedagoger. Vi har också välkomnat Ms Jäärf som undervisar svenska i år 4, 5 samt 6 sedan två veckor tillbaka.

Nästa vecka blickar vi fram emot de första Nationella proven denna termin. Först ut är år 6 och ämnet är svenska. Proven är på tisdag och torsdag. Se information på SchoolSoft gällande tider.

Under de senaste dagarna har vi tyvärr haft en del stölder ur skåp. Oftast skåp med kodlås. Som vi tidigare informerat om så ber vi er att inte ha kodlås på skåpen. Köp ett riktigt bra lås hos en låssmed. Detta är ett ökat fenomen på alla skolor runt om i Sverige, mycket beror det på att elever idag har väldigt dyra saker med sig till skolan. Dyra jackor, telefoner och så vidare. Vi samtalar med eleverna här på skolan gällande detta och kommer från och med måndag ha ännu mer personal ute i korridorerna. Viktigt är dock att ni även hemma pratar om detta. Kanske man inte behöver ta den dyraste jackan med sig till skolan ibland. Vi ser även över möjligheten att ha låsbara skåp i omklädningsrummen.

Om någon elev blivit drabbad så är det av yttersta vikt att vi får reda på detta, jag ber er då kontakta Mr Magnus Ask som är säkerhetsansvarig på skolan.
Hans mail är: magnus.ask.tyreso@engelska.se.

Från och med fredag nästa vecka så kommer Mr Brooks att vara pappaledig. Han har beslutat sig för att åka hem till Australien under den tiden. Han är tillbaka efter sportlovet. Om det skulle vara elevärenden som ni tidigare talat med Mr Brooks om, så är ni välkommen att kontakta mig direkt.

Vårterminen kommer att gå snabbt, det är många långhelger och lediga dagar.

Nu hoppas jag att vi snart får lite sol och värme igen så vi kan välkomna våren med öppna armar.

Ta hand om er.

Med vänlig hälsning

Evy Holmerson

T.f rektor IESTyresö

IES Eurovision 2018

IES Eurovision 2018

Wednesday May 23 will be a day to remember as the 2018 IES Eurovision song competition.  This creative event of the year is where all IES schools are invited to showcase their talented students in performing a song in one of the Modern Languages of French, Spanish or German.  Along with the singers, musical talents included bands, dancers and even a nyckelharpa!   Competition was tight as 17 schools performed their numbers to a full house of adoring fans from schools around the country.  IES Tyresö produced and hosted the show with help from the music and MFL departments with MFL students hosting, and the school choir and band performing.  All the participating schools had rocking performances, but only one winner can win the trophy.  The voting results placed IES Sundsvall as the 1st place finisher, followed by IES Lund in 2nd and IES Nacka in 3rd place.  All three winning places will have their songs professionally recorded in the IES Tyresö recording studio.  Thank you to all the performers for dazzling us with a great show!  

Sista veckorna på terminen, viktiga datum / Last weeks of the term, important dates

Sista veckorna på terminen, viktiga datum / Last weeks of the term, important dates

Sista veckorna på terminen, viktiga datum

Last weeks of the Term, important dates:

 

Week 20:

Monday:

Tuesday:

Wednesday: Grade 4 Kretsloppscentralen

Thursday:

Friday:

 

Week 21:

Monday: Pond Dipping 5D

Tuesday: Pond Dipping 5A

Wednesday: School Closed (Fundraising Day)
Eurovision at Gymnasiet, Pond Dipping 5C , IES Football tournament

Thursday: BIRKA Grade 4

Friday:

Saturday: Spring Fair

 

Week 22:

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday: Talent Show Grade 6

Friday:

 

Week 23:

Monday:

Tuesday:

Wednesday: National day School Closed

Thursday: Mentor day, Junior Club closed in the afternoon

Friday: Student Choice

 

Week 24:

Monday: Student Choice

Tuesday: Student Choice

Wednesday: Cleaning day, Short day for students in Grade 4-8, Lunch for Grade 9, Graduation Grade 9, Forellen

Thursday: Graduation in Aula 4-8

From the Principal

Månadsbrev februari/mars

Kära elever, föräldrar och vårdnadshavare,

Vi det här laget hade jag hoppats att få börja månadsbrevet med att beskriva hur solen lyser, hur snön äntligen hunnit smälta bort och hur dagarna blir varmare och varmare… men som det ser ut så lyser solen med sin frånvaro och snön ligger fortfarande som ett vitt täcke på marken.

Vi har nu kommit in en bit i mars månad och (förhoppningsvis) lämnat ”vabruari” bakom oss. De Nationella proven har dragit igång och vi har klarat av svenska i år 6 och nu har vi även dragit igång proven för år 9.

Nu är det full fart hela vägen fram till påsklovet vecka 14 och sedan är det inte många hela veckor kvar fram till skolavslutningen. Terminen slutar onsdagen den 13/6 för år 9 på kvällen och torsdagen den 14/6 under skoltid för elever i år 4-8.

Höstterminen börjar sedan den 20/8.

Veckorna fram till dess är fyllda av både PRAO för år 8-9, resan till Polen för år 9 samt Birka för år 4.  Vi rockar sockorna den 21/3 då vi betonar alla människors lika värde och har ytterligare tre dagar med elevensval.

Som ni kanske märkt så kommer Ms Anna Eklund att gå på mammaledighet, det gör hon efter påsklovet. Som vikarie kommer ett välbekant ansikte att återkomma till oss, Ms Camilla Nyblad som har arbetat hos oss som svensklärare för något år sedan.
Ms Joanna Bermingham kommer tyvärr inte att komma tillbaka till oss så självklart kommer
Ms Zhaneta Shala att vara kvar i alla fall under vårterminen.

Några små påminnelser…

Jag får be er att återigen tänka på att inte hämta och lämna barnen utanför skolan. Det har varit mycket bättre under en lång tid men nu har det tyvärr ökat med trafik.

Sedan, glöm inte bort att gå in och svara på enkäten på SchoolSoft, det hjälper oss att se över vad vi behöver jobba på men även vad ni tycker är bra med skolan. Er hjälp behövs.

Tusen tack för två fina dagar med utvecklingssamtal innan sportlovet, det var otroligt roligt att få träffa så många av er.

Nu ser jag fram emot ytterligare spännande veckor tillsammans mer era barn. Jag är så tacksam för ert förtroende.

Ta hand om er.

Med vänlig hälsning

Evy Holmerson

Tillförordnad rektor IESTyresö

Welcome new staff members!

We're delighted to welcome four new members of staff this term. Joining our English department are Ms Endersby and Mr Hotopf, the latest addition to our MFL department is Ms Garcia Bosque and we welcome Mr Ask to the brand new position of Safety and Security Officer.

Pages