School Blog

From the Principal

Rektorsbrev januari/februari

Hej alla fantastiska elever, föräldrar och vårdnadshavare

Nu har en ny termin börjat på riktigt men både prov, förberedelser inför Eurovision, planering inför skolavslutning samt massor med mer spännande saker. Jag hoppas att ni alla fått informationen gällande våra utvecklingssamtal vecka 8 på torsdagen och fredagen.

Jag vill börja med att uppdatera er gällande personal. På grund av familjeskäl så har tyvärr Ms McCarten slutat hos oss, men vi håller kontakten och hoppas på att hon kan åter ansluta till oss i augusti. I hennes ställe kommer inte bara en utan två personer att ansluta till oss. Jag kan tyvärr inte nämna namn på den ena ännu då hon skall fundera under helgen (men jag håller alla tummar jag kan). Jag kan i alla fall nämna Mr Samuel Olsen. Han kommer att vara ett fint tillskott både i Junior Club men även i teamet med specialpedagoger. Vi har också välkomnat Ms Jäärf som undervisar svenska i år 4, 5 samt 6 sedan två veckor tillbaka.

Nästa vecka blickar vi fram emot de första Nationella proven denna termin. Först ut är år 6 och ämnet är svenska. Proven är på tisdag och torsdag. Se information på SchoolSoft gällande tider.

Under de senaste dagarna har vi tyvärr haft en del stölder ur skåp. Oftast skåp med kodlås. Som vi tidigare informerat om så ber vi er att inte ha kodlås på skåpen. Köp ett riktigt bra lås hos en låssmed. Detta är ett ökat fenomen på alla skolor runt om i Sverige, mycket beror det på att elever idag har väldigt dyra saker med sig till skolan. Dyra jackor, telefoner och så vidare. Vi samtalar med eleverna här på skolan gällande detta och kommer från och med måndag ha ännu mer personal ute i korridorerna. Viktigt är dock att ni även hemma pratar om detta. Kanske man inte behöver ta den dyraste jackan med sig till skolan ibland. Vi ser även över möjligheten att ha låsbara skåp i omklädningsrummen.

Om någon elev blivit drabbad så är det av yttersta vikt att vi får reda på detta, jag ber er då kontakta Mr Magnus Ask som är säkerhetsansvarig på skolan.
Hans mail är: magnus.ask.tyreso@engelska.se.

Från och med fredag nästa vecka så kommer Mr Brooks att vara pappaledig. Han har beslutat sig för att åka hem till Australien under den tiden. Han är tillbaka efter sportlovet. Om det skulle vara elevärenden som ni tidigare talat med Mr Brooks om, så är ni välkommen att kontakta mig direkt.

Vårterminen kommer att gå snabbt, det är många långhelger och lediga dagar.

Nu hoppas jag att vi snart får lite sol och värme igen så vi kan välkomna våren med öppna armar.

Ta hand om er.

Med vänlig hälsning

Evy Holmerson

T.f rektor IESTyresö

Welcome new staff members!

We're delighted to welcome four new members of staff this term. Joining our English department are Ms Endersby and Mr Hotopf, the latest addition to our MFL department is Ms Garcia Bosque and we welcome Mr Ask to the brand new position of Safety and Security Officer.

From the Principal

Avslutningsbrev december 2017

Hej alla elever, föräldrar och vårdnadshavare,

Tänk vad tiden bara rusar iväg. Nu har vi avslutat höstterminen 2017 och vi tar sikte på 2018.

Så mycket vi har hunnit med under dessa veckor. Vi har haft elevens val, språkvecka, ett fantastiskt Luciatåg, Nationella prov samt så otroligt mycket annat.

Jag är så väldigt stolt över alla elever som kämpat hårt under veckorna, både med lektioner och prov. Stolt över all personal som stöttat, hejat på och utmanat eleverna.

Personalen som började i augusti har snabbt kommit in i skolans struktur och våra mål detta år. Lugnare lektioner och korridorer samt mer kontakt med er i hemmet.

Som vid varje termin så händer det saker i skolans värld. Vi kommer tyvärr att säga hej då till tre i personalen nu till jul. Mr Hoefs & Mr Hurley som båda beger sig över det stora blå och tillbaka till sitt Kanada, samt Ms Serrano som förflyttar sig norrut till vår systerskola i Falun.

 

Akademisk uppdatering från Ms Tronelius:

Efter en fullspäckad termin med inlämningsuppgifter, presentationer och prov av alla de slag, och inte minst de nationella proven i svenska, engelska och matte så har våra elever gjort sig förtjänta av ett skönt lov.

Allt eleverna gör och säger (eller inte gör och inte säger för den delen) lämnar efter sig avtryck. Avtryck hos andra elever, hos lärarna, i betygen men framförallt hos eleverna själva. Vi önskar och hoppas  att fokus inte ligger i vilket betyg man får utan på om man har förstått och lärt sig.

Betyget är en bokstav som visar oss vägen, och vägen är bred. En en femfilig motorväg med  A-E där alla filer leder framåt. Till  det beryktade målet. Det målet är och måste vara individuellt och kan ibland vara skarpt och ibland suddigt och svårtolkat. Som individer så gör vi saker på vårt eget sätt och det säger sig självt att vi inte heller kan ta samma väg till målet, även om målet är detsamma. Ibland behöver man ta en avfart för en rast och hålla högerfil, ibland blåser man på i vänsterfilen. Ibland vänder man om, för man har glömt något och ibland tar man en genväg som man lärt sig. Det viktiga är att inte ge upp och försöka hålla sig på vägen. Hamnar man vid sidan av, så finns alltid assistans att få för att komma upp ur svårigheten.

Jag hoppas att ett lov, det nya året och en ny termin kommer ge alla energi att hålla ångan uppe och stötta varandra och att vi alla hjälps åt att stötta våra elever att tro på sina förmågor och att de har all möjlighet att påverka sitt eget lärande.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pastoral update from Mr Brooks:

I would first and foremost like to wish you all a peaceful and fun filled holiday over the next two weeks. Your children have been working incredibly hard right through to the finish line and it is with this mentality combined with our incredible staff that IES Tyresö is able to obtain the high standards that we are all so proud of.

I am extremely thankful for the support and cooperation that I have had with you during my last 16 weeks at IES Tyresö and it had been an absolute pleasure getting to know your children and being able to support them in the best way I can.

I look forward to seeing you all again in 2018

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi vill tacka er för att vi har förtroendet att ta hand om era barn. De är helt underbara. Tack för att ni finns där och stöttar i hemmet och för att ni informerar oss när det hänt något. Tack för era åsikter och era tankar som ni delar med oss, det hjälper oss att bli bättre och föra skolan framåt.

Tack alla underbara elever för att ni gör våra dagar speciella, tack för alla kramar i korridorerna, alla fina ord och för allt gott ni bjuder oss på efter det ni haft hemkunskap. Tack för alla diskussioner, alla tankar på förbättringar och för att ni håller vår skola fin och trygg.

Till våren ser vi fram emot elevens val, möten med ämneslärare, PRAO i år 8 och 9, Polenresan för år 9, Nationella prov, roliga temadagar för hela skolan och så mycket mer.

Men först, vi önskar er en fantastisk ledighet. Ta hand om er och varandra så ses vi den 9 januari 2018 enligt schema.

Mr Brooks, Ms Tronelius, Ms Holmerson och all personal på IESTyresö

Pages