Rektorsbrev oktober 2018

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.
From the Principal

Hej på er i höstrusket,

Tänk att vi redan kommit in i oktober månad.
Jag vill börja med att tacka alla er som kommit på föräldramöten, utvecklingssamtal samt kvällen med fokus på matematikundervisningen. Det är så roligt att träffa er.

Det har varit en intensiv start, men samtidigt en fantastiskt rolig start denna termin. Att få lära känna alla nya elever i år 4 och att se de “gamla” eleverna komma tillbaka till oss som har vuxit under sommaren.

Under de veckor som gått så har vi haft en del upp och nedgångar, precis som på vilken skola som helst. Ms Broderick har tagit tjänstledigt fram till jul för att studera på Irland och där har Ms Van Loggerenberg hoppat in för att vikariera. I personalen så har Ms Strøbæk, svensklärare för år 7 samt 9, Ms Sjöberg, svensklärare för år 6 samt 7, Ms Nilsson som vikarierar för Ms Le Bellec under några veckor anslutit till oss. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna till Team Tyresö.

En positiv nyhet som några av er kanske missat är att vi återigen under hela året kommer att ha tillgång till Bollmorahallen (eller Forellhallen som den nu heter), detta kommer självklart att underlätta för idrottslärarna.
När det gäller simningen så har dock vi stött på problem. Då det under våren var ytterligare en incident med en elev som valde att bete sig illa i omklädningsrummet så har Medley nu sagt att vi inte längre får nyttja simhallen, detta till trots att eleven var på plats, bad om ursäkt med sina föräldrar och att vi som skola tycker att det är kollektiv bestraffning. Då vi inte kan få till något nytt samarbete med dem då de inte längre vill diskutera så har vi nu fört dialog med Vattenhuset som ligger bakom skolan. De är villiga att ta emot oss för att hjälpa till och se till att eleverna får simning. Det är vi oerhört tacksamma över. Vi hoppas nu att ni föräldrar och vårdnadshavare kan hjälpa till med att tala med era barn om hur man beter sig på allmänna platser.

Denna månad ser vi fram emot att välkomna gamla elever som skrev sitt prov i IGCSE under våren för att ta emot sina fina diplom under en ceremoni, självklart skall deras fantastiskt fina resultat premieras. De klarade av att läsa en kurs som egentligen undervisas under 1 år på endast 6 veckor och det med fantastiska resultat. En ny omgång IGCSE startar nu under denna månad och Mr Freitas som är ansvarig kommer att gå ut med information snarast. Det ser idag ut som om vi kommer erbjuda kurser i matematik, engelska och ett utav ämnena i NO.

Fredagen den 5/10 är eleverna lediga från skolan med hemarbete då vi har planeringsdag med personalen. Alla viktiga datum gällande denna termin skall finnas i kalendern på SchoolSoft.

Jag ser fram emot kanelbullensdag, gymnasiemässan för år 9, FN-dagen samt Halloween nu i oktober samt att vi självklart uppmärksammar den rosa månaden.

Med önskan om en underbar dag.

Ms Holmerson