Rektorsbrev Oktober/ November

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
From the Principal

Hej alla fantastiska elever, vårdnadshavare samt föräldrar,

Ännu en tid har nu passerat och vi har snart även lämnat november bakom oss. 

Vi har haft FN vecka och testat på mat från några andra länder. Det var otroligt roligt att se engagemanget från både elever samt personal samt se skolan prydd i världens alla flaggor. 

Jag vill passa på att tacka för de utvecklingssamtal som vi höll nu i oktober. Den feedback som jag fått har varit övervägande positiv gällande att vi höll dessa digitalt. Många har hört av sig och frågat om vi kan fortsätta hålla dem på detta sätt då det tar mindre tid i anspråk. Lätt att logga in från arbetet eller hemifrån och man slipper restiden. Vi kommer att göra på liknande sätt även under vårterminens planerade möten.

Som ni kanske hört hemma så har vi satt igång med de muntliga Nationella proven i år 6 samt 9. De skriftliga delarna kommer på vårterminen. 

Inna lovet hade vi traditionellt Halloweenfirande, det var så kul att se att vi detta år hade betydligt fler elever och personal som kom utklädda och firade. Det är viktigt att vi försöker göra det vi kan för att få skolan till en positiv upplevelse i dessa tider. 

När det gäller Corona och uppdateringar så kommer jag med jämna mellanrum att lägga ut ny information på SchoolSoft. Information ligger ute nu gällande de restriktioner som vi följer i personalen och det som gäller för eleverna. Jag har fått en del frågor gällande att vara hemma eller ej så det känns bra att ni nu kan se hur vi tänker och agerar tillsammans.

I matsalen har vi nu delat upp till mindre bord och öppnat upp ytterligare en dörr så vi kan sprida ut oss ännu mer. Vi forsätter med att ha extra städning på skolan gällande alla handtag, räcken samt toaletter och datorer. Vi uppmanar alla som är i skolan att tvätta och sprita händerna vid ankomst eller om de varit ute under idrotten. För närvarande har jag även beslutat att eleverna i år 8 samt 9 får hålla sig inne i skolan under hela skoldagen. Detta för att minimera att de går till Willy:s eller Tyresö centrum under lunchrasten.

Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpas åt så mycket vi kan i den rådande situationen. Att vi påminner hemma och här i skolan att vi skall hålla avstånd. Om vi gör detta tillsammans så kan vi rädda liv och hjälpa de som arbetar inom vården.

Vi hoppas på att forsätta hålla skolan öppen och i skrivandets stund så finns det inga indikationer på att vi inte skulle kunna göra detta. Vi har haft väldigt få fall av positiva svar och vi hoppas att den trenden håller i sig i fortsättningen.

 

Ta hand om er och varandra!

MVH
Ms Holmerson

Rektro IESTyresö